Klass 1 (Am)

Kursens upplägg

Kursen består av 8 timmars teoriundervisning och 4 timmar praktisk körning. Alla moment i kursen är obligatoriska och måste därför genomföras. Man kan alltså inte missa något lektionstillfälle. Om man nu ändå råkar göra detta pga tex sjukdom får man gå detta lektionstillfälle under nästa kurs som startar. Annars är utbildningen inte komplett och vi kan inte rapportera till Transportstyrelsen att utbildningen är genomförd.

Körlektioner

Tider för körlektioner kommer ni att få av oss vid teorin.

Avbokningsregler för körlektioner: Om man har förhinder och inte har möjlighet att komma på en körlektion MÅSTE man ringa och meddela senast kl 14.00 vardagen före lektionstillfället. I annat fall debiteras du för lektionen.

Kom ihåg att ta med ditt körkortstillstånd och visa oss på skolan så vi vet att du fått det.

Övningstester

Alla elever får ett elevnummer och ett lösenord för att logga in på våra datorer för att göra övningstester. Dels för att se vad de eventuellt måste träna mer på och dels för att kunna visa oss att de är godkända i kursen. Dessa test måste vara klara innan vi kan rapportera in till Transportstyrelsen att utbildningen är slutförd.
Säg till i receptionen när dessa är klara.

Teoriprov

Eftersom AM är en körkortsbehörighet avläggs provet på Trafikverket. Det krävs att man har fyllt 15 år och har genomgått hela AM-utbildningen, dvs teoriundervisningen, körningen och datatesterna måste vara klara.

Provet består att ett teoriprov på 70 frågor, varav 65 är poänggivande och det krävs 52 poäng för att bli godkänd. Inget körprov ska avläggas på Trafikverket.

OBS! Enligt gällande regler kan vi inte skicka in information om genomförd utbildning om inte alla momenten är godkända och du har skrivit godkänt på våra tester på trafikskolan. Detta gäller både den teoretiska och den praktiska delen. Detta innebär att du automatiskt blir underkänd på provet om du bokar i förväg och inte hinner med allt.