Utbildningen

Riskutbildning 1 B-körkort (personbil)

Utbildningen syftar till att ge eleven kunskap och insikt om hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Eleven ska även få kunskap och insikt om vilka konsekvenserna kan bli samt vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas. Utbildningen gäller för B-körkort, (personbil) och kostar 900 kr.
Ring för anmälan och information 0573-125 00.

Riskutbildning 2 (halkkörning)

Halkkörningen sker när du uppnått den kunskapsnivå som krävs.

Teoriundervisning

Teorikursen är förlagd under kvällstid, två gånger i veckan, två timmar per tillfälle. Hela utbildningen är 6-7 kvällar. Du får även egen inloggning till våra datorer för att göra testskrivningar.

Testskrivningarna kan du göra under kontorets öppettider om inte annat är överenskommet.

Introduktionsutbildning

För att övningsköra privat måste du från 2006-01-01 ha genomgått en introduktionsutbildning. Handledare och elev kan gå denna utbildning tillsammans eller var för sig. Utbildningen är på 3 timmar + raster vid ett tillfälle. Utbildningskostnad är 375 kr / deltagare inklusive kursmaterial och moms.

Körlektioner

Passa på att boka 60 minuters pass när du ska köra i Årjäng. Detta kommer göra din utbildning mer effektiv. Din privata handledare får gärna följa med på någon lektion för att underlätta träningen hemma.

Du kan boka körlektioner mellan kl 8.00 – 17.00.

Under senare delen av din utbildning åker vi till Säffle och tränar stadskörning. Där kommer även körprovet avläggas. När vi åker dit är det oftast fler elever med i bilen, så ni byter av varandra under vägen för att få träna landsvägskörning. Väl i Säffle passar vi på att köra två körlektioner á 45 minuter var. Vilken tid vi är tillbaka beror på hur många elever som är med.